Nieuws

Je verdient het om op vakantie te gaan en een pauze te nemen van je werk

Het is nog lang geen zomervakantie maar toch is het misschien tijd om even je hoofd leeg te maken en op vakantie te gaan. Na alle omstandigheden omtrent corona, de ups en de downs, nu eindelijk alles weer langzaam op gang begint te komen is dit de kans om even een pauze te nemen van je werk een een stedentrip Valencia te ondernemen. 

 

Waarom vakantie zo goed voor je is

Op vakantie gaan is niet alleen erg leuk maar ook goed voor de gezondheid (een top excuus dus). Van alleen maar doorwerken kun je op den duur klachten krijgen zoals last van je schouders, rug, hoofdpijn en zelf maag- darmproblemen. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen. Als je dagen achter elkaar alleen maar bezig bent met je werk en dus waarschijnlijk veel zit achter een computer of erg zware spullen tilt is het niet gek dat je lichaam deze kwaaltjes ontwikkelt. Dit is eigenlijk het lichaam die je een teken geeft om even rust te nemen. Daarom is een stedentrip zo’n goed idee, even weg van alle stress, weg van hele dagen zitten en de wijde wereld ingaan om je creativiteit weer wat te prikkelen en leuke dingen te ondernemen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat als je eenmaal de-stressed bent en weer helemaal zen aan je werk kan beginnen je vaak ook een heel groot stuk productiever bent. Je hoofd heeft weer meer ruimte om dingen op te nemen en vaak heb je weer nieuwe inzichten die je werk alleen maar verbeteren. Een vakantie, zelfs een kleine, is dus alleen maar goed voor je. Daarnaast verbreed je ook weer je wereld kennis en kom je thuis met pracht verhalen die je jaren lang nog kunt navertellen. 

 

Valencia

Een vakantie kan natuurlijk overal naartoe, toch is Valencia een echte aanraden. Deze fantastische stad heeft een rijke cultuur met veel historie waar je je snel en lang over kunt verwonderen. De architectuur is ook zeker fenomenaal en de moeite waard om aandacht te bekijken. Het oude valencia is rijk aan oude gebouwen met prachtige versieringen en contouren. Ook de Mercado Central is zeker de moeite waard om te bezoeken, je vind hier ontzettend lekker eten en verse producten om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast is de enorme koepel ook spectaculair om te zien. 

 

Geef een antwoord