Nieuws

Hoeveel geld kost een zakelijke lening?

Elk bedrijf heeft regelmatig te maken met investeringen die zij moeten doen. Om geld te kunnen investeren, wordt er vaak geld geleend. Wanneer je geld wilt lenen, heb je verschillende opties. Hoeveel geld je precies betaalt voor de lening, hangt onder andere af van de keuze die je maakt. Daarnaast hangt het ook af van waarvoor je het geld wilt lenen. In de ene investeringen geloven simpelweg meer partijen en dat heeft een positief effect op de hoeveelheid rente die je dient te betalen.

Welke kosten komen er kijken bij een zakelijke lening?

Als je een zakelijke lening wilt afsluiten, dan betaal je meestal tussen de 4 en 8,8% rente. Hoe hoog de rente precies is, hangt dus af van de soort lening en de financiële stand van zaken. Naast de rentekosten heb je vaak ook te maken met afsluitprovisie. in de meeste gevallen gaat dit om een bedrag van 1 tot 3% van het totaal geleende bedrag. Daarnaast komen er nog bemiddelingskosten van maximaal 1% bij en heb je ook te maken met administratiekosten waarvoor ongeveer 1% wordt gerekend.

Het totale percentage kan dus al gauw hoog oplopen. Dit komt in eerste stand over als erg veel geld, maar in de meeste gevallen is het wel mogelijk om hier geld op te besparen. Door op de juiste manier te zoeken en tijd te nemen voor het vinden van een lening, ben je meestal veel voordeliger uit. 

 

Hoe kun je snel erachter komen wat ongeveer de kosten zullen zijn?

Als je wilt weten hoe hoog de rentekosten ongeveer zullen zijn voor jouw lening, dan kun je de zakelijk lening berekenen. Er zijn diverse sites die deze mogelijkheid bieden en meestal zijn ze ook daadwerkelijk gekoppeld aan een bank. Het rentepercentage dat uit de schatting komt, komt daarom meestal ook redelijk overeen met wat het daadwerkelijke rentepercentage gaat zijn.

Waar moet je rekening mee houden als je snel een zakelijke lening nodig hebt?

Er kan een situatie ontstaan waarin er direct een bepaald bedrag nodig is. Op dat moment heb je geen tijd om allerlei leningen met elkaar te vergelijken en wil je direct de betaling voldoen. In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er minder partijen zijn die op korte termijn een zakelijke lening kunnen en willen verstrekken. Hierdoor kost snel een zakelijke lening afsluiten meer geld dan andere leningen. Mocht je dus wat langer de tijd hebben, dan is het zeker aan te raden om daar ook gebruik van te maken. 

Geef een antwoord