Nieuws

Het openen van een zakelijke bankrekening voor starters

Voordat je jouw eigen bedrijf kunt beginnen, moet er een heleboel geregeld worden. Natuurlijk moet je jouw bedrijf officieel inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar dat is eigenlijk nog maar het begin. Vanaf daar moet je moeilijke keuzes gaan maken over de bedrijfsruimte, de bedrijfsauto en het aannemen van eventuele werknemers. En dan moet je nog je nog beginnen met het werven van klanten! Maar vergeet vooral niet om eerst een gratis zakelijke rekening te openen! Een zakelijke rekening kan je namelijk helpen om een goede eerste indruk achter te laten op nieuwe klanten.

Overzicht in de zakelijke boekhouding

Het bijhouden van de boekhouding is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Je moet er immers voor zorgen dat je precies weet wat de inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf zijn. Zo kun je bijhouden hoeveel omzet je bedrijf maakt, en wat de maandelijkse winst is. Door het openen van een zakelijke rekening, word het onderhouden van een overzichtelijke boekhouding een stuk minder intensief. Dit komt doordat er geen persoonlijke inkomsten of uitgaven op de bankafschriften te zien zijn. Wanneer je niet beschikt over een zakelijke rekening ben je namelijk gedwongen om iedere keer opnieuw jouw persoonlijke financiën te scheiden van de zakelijke financiën. Dit kan veel tijd in beslag nemen.

Service van de bank

Steeds meer banken bieden een speciale zakelijke rekening voor starters aan. Dit betekent dat de bank diensten aanbiedt die zich specifiek richten op bedrijven en startende ondernemers. Het openen van een zakelijke bankrekening kan er dus voor zorgen dat een bank beter met je meedenkt. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke leningen of aan het openen van een extra credit card op jouw naam. Tevens zorgen veel banken ervoor dat jouw rekening gemakkelijk kan worden gekoppeld aan een boekhoudprogramma. Dit betekent dat je jouw persoonlijke bankgegevens niet langer zult hoeven delen met de boekhouder.

Rekening op naam van je bedrijf

De laatste belangrijke reden voor het openen van een zakelijke rekening, heeft alles te maken met de professionaliteit van je onderneming. Bij het openen van een zakelijke rekening word de bankrekening namelijk op naam van jouw bedrijf gezet. Dit betekent dat klanten altijd geld overmaken direct naar jouw bedrijf. Dit is niet alleen veiliger voor jouw klanten, maar ook voor jezelf. Zo is jouw voor- en achternaam bijvoorbeeld niet te zien op hun bankafschriften. Betalen via een zakelijke rekening is daarom niet alleen professioneler, maar ook veel veiliger.

Geef een antwoord